Aztán a minap, egy barátomtól hallottam a vegetáriánus pacalleves receptjét, amely tulajdonképpen egy finom gombaleves, "pacal módra" elkészítve. Én a következőképpen készítettem el:
Elkészítése: A murkot (sárgarépát) megpucoltam és a reszelő apró lyukán lereszeltem, majd megdinszteltem az olajban . Mikor megpuhult, színt váltott, sóztam és megszórtam kevés borssal és felöntöttem vízzel, majd hozzáadtam a kábé 1x5 cm-is csíkokra vágott őzláb gombát. Hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát is. Mikor a gomba megfőtt, levettem a levest a lángról. Kikavartam a tojássárgát a mustárral és a tejföllel, apránként hozzátöltöttem kevés levest, és ecetet.
Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető leves!
Állítólag a leves íze megtévesztésig hasonlít a pacalleveséhez!!!
2015 szeptember 15
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése