2015. október 8., csütörtök

Kelbimbó zöldséggel, tejfölös mártással

A piacon jártamban, megkívántam a kelbimbót. Utólag elgondolkodtam, hogy talán azért, mert olyan jól rímel a mellbimbóval?!


A következőképpen készítettem el: vajban dinszteltem hagymát. Mikor megüvegesedett, hozzáadtam az apróbb kelbimbókat egészben, a nagyobbakat kettőbe vágva, a gyufaszál méretűre gyalult murkot és zellert. Megszórtam kevés sóval, borssal és apróra vágott fokhagymával. Néha öntöttem alájuk pici vizet, hogy oda ne süljenek. Mikor jól megpárolódtak, de még azért roppanósak voltak, megszórtam kevés liszttel, és jó bőven adtam hozzá tejfölt, pici mustárt, majd össze főztem.
Felséges lett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése